59

Mai multi soferi parteneri Uber sunt inca in "ceata" referitor la plata impozitelor rezultate din desfasurarea activitarii de transport persoane folosind aplicatia "Uber" .

 Mai jos sunt cateva lamuriri cu privire la acest aspect.


                                    

Impozitele pe care soferii parteneri Uber trebuie sa le plateasca pentru 2015:


Codul fiscal:

Venituri din activitati independente

Definirea veniturilor din activitati independente

Art. 46. - (1) Veniturile din activitati independente cuprind veniturile comerciale, veniturile din profesii libere si veniturile din drepturi de proprietate intelectuala, realizate in mod individual si/sau intr-o forma de asociere, inclusiv din activitati adiacente.
(2) Sunt considerate venituri comerciale veniturile din fapte de comert ale contribuabililor, din prestari de servicii, altele decat cele prevazute la alin. (3), precum si din practicarea unei meserii.
(3) Constituie venituri din profesii libere veniturile obtinute din exercitarea profesiilor medicale, de avocat, notar, auditor financiar, consultant fiscal, expert contabil, contabil autorizat, consultant de plasament in valori mobiliare, arhitect sau a altor profesii reglementate, desfasurate in mod independent, in conditiile legii.

Norme metodologice:

18. Se supun impozitului pe veniturile din activitati independente persoanele fizice care realizeaza aceste venituri in mod individual sau asociate pe baza unui contract de asociere incheiat in vederea desfasurarii de activitati in scopul obtinerii de venit, asociere care se realizeaza potrivit dispozitiilor legale si care nu da nastere unei persoane juridice.

19. Exercitarea unei activitati independente presupune desfasurarea acesteia in mod obisnuit, pe cont propriu si urmarind un scop lucrativ. Printre criteriile care definesc preponderent existenta unei activitati independente sunt: libera alegere a desfasurarii activitatii, a programului de lucru si a locului de desfasurare a activitatii; riscul pe care si-l asuma intreprinzatorul; activitatea se desfasoara pentru mai multi clienti; activitatea se poate desfasura nu numai direct, ci si cu personalul angajat de intreprinzator in conditiile legii.

Principalele activitati care constituie fapte de comert sunt:
- activitati de productie;
- activitati de cumparare efectuate in scopul revanzarii;
- organizarea de spectacole culturale, sportive, distractive si altele asemenea;
- activitati al caror scop este facilitarea incheierii de tranzactii comerciale printr-un intermediar, cum ar fi: contract de comision, de mandat, de reprezentare, de agent de asigurare si alte asemenea contracte incheiate in conformitate cu prevederile Codului comercial, indiferent de perioada pentru care a fost incheiat contractul;
- vanzarea in regim de consignatie a bunurilor cumparate in scopul revanzarii sau produse pentru a fi comercializate;
- activitati de editare, imprimerie, multiplicare, indiferent de tehnica folosita, si altele asemenea;
- transport de bunuri si de persoane; 
- alte fapte de comert definite in Codul comercial.


Obligaţii privind declararea:

Depuneţi Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere Formular 070 la unitatea fiscală de care aparţineţi, în 30 de zile de la data începerii activităţii, precum şi Declaraţia privind venitul estimat/norma de venit Formularul 220 . Fac excepţie de la depunerea formularului 220 situaţiile în care impozitul se reţine de către plătitor, ca şi experţii tehnici şi contabili.
Până pe 25 mai depuneţi Declaraţia privind veniturile realizate din România Formularul 200.

Depuneţi şi Declaraţia privind venitul estimat/norma de venit Formularul 220, dacă în anul anterior aţi avut pierderi sau apreciaţi că veţi avea venituri care diferă cu cel puţin 20% faţă de anul anterior.


ART. 12^1

Prevederi speciale privind schimbul de informaţii cu statele membre ale Uniunii Europene

Ministrul finanţelor publice va dispune prin ordin măsurile necesare pentru implementarea sistemului de cooperare administrativă şi schimb de informaţii cu statele membre ale Uniunii Europene în domeniul taxei pe valoarea adăugată, accizelor şi impozitului pe venit.


UE a propus extinderea schimbului automat de informații între autoritățile fiscale ale statelor membre ale UE ca parte a acțiunilor intensificate de combatere a evaziunii fiscale. Conform propunerii, dividendele, câștigurile de capital, precum și toate celelalte forme de venituri financiare și soldurile conturilor vor fi adăugate la lista categoriilor care fac obiectul schimbului automat de informații în cadrul UE (a se vedea MEMO/13/533). Astfel, UE va avea cel mai cuprinzător sistem de schimb automat de informații din lume.


Din 2016: 


De anul viitor, veniturile din activitati independente vor fi incluse in categoria veniturilor asupra carora se aplica contributia la asigurarile sociale (CAS), chiar daca se obtin si venituri de natura salariala.

De exemplu, persoanele fizice autorizate (PFA) vor datora, de la 1 ianuarie 2016, si contributia de asigurari sociale (CAS) de 10,5%, la venitul net efectiv realizat, plafonat la cinci salarii medii brute lunare.

Potrivit societatii de contabilitate si audit Contexpert, PFA vor plati, pe langa impozitul de 16%, si contributia de asigurari de sanatate (CASS) de 5,5%, si CAS de 10,5%.

Practic, situatia nu se schimba in 2016 din punct de vedere al CASS.

Cum se va stabili baza lunara de calcul a CAS?

Pentru persoanele fizice care realizeaza venituri din activitati independente si care determina venitul net anual in sistem real, baza lunara de calcul a contributiei de asigurari sociale, in cazul platilor anticipate cu titlu de contributii de asigurari sociale, o reprezinta echivalentul a 35% din castigul salarial mediu brut, urmand ca la regularizare sa se achite si diferentele pana la nivelul plafonului maxim lunar echivalent a 5 salarii medii brute.

Baza lunara de calcul a CAS se recalculeaza in anul urmator celui de realizare a venitului, in baza declaratiei privind venitul realizat si se stabileste ca diferenta intre venitul brut realizat si cheltuielile efectuate in scopul desfasurarii activitatii independente, exclusiv cheltuielile reprezentand contributia de asigurari sociale, raportata la numarul de luni in care a fost desfasurata activitatea.

Baza lunara de calcul nu poate fi mai mica decat echivalentul reprezentand 35% din castigul salarial mediu brut si nici mai mare decat echivalentul a de 5 ori acest castig.


=============================================================================================
Unii soferi spun ca banii transferati catre ei de firma Uber, sunt din strainatate, drept urmare nu trebuie sa plateasca niciun impozit. Este o parere incorecta. Activitatea comerciala pe care  soferii parteneri Uber o realizeaza, se face pe teritoriul Romaniei iar plata este facuta catre ei dintr-un cont al firmei Uber din Uniunea Europeana(Olanda).

Pentru a evita orice fel de cotroversa, avem si legea pentru veniturile realizate in strainatate(cu toate ca nu are nicio legatura ):

Străinătate

Explicaţii:

Este vorba de venituri din străinătate din profesii libere, activităţi comerciale, drepturi de proprietate intelectuală, chirii sau arendă, dividende, dobânzi, premii şi jocuri de noroc, câştiguri din transferul titlurilor de valoare, alte venituri din investiţii, pensii, precum şi alte venituri aflate în străinătate.

Obligaţii privind declararea:
Depuneţi, până pe 25 mai, Declaraţia privind veniturile realizate din străinătate   Formular 201

=============================================================================================


Mai jos avem:

Dispoziţiile art. 91 din Codul fiscal prevăd că persoane fizice rezidente care, pentru acelaşi venit şi în decursul aceleiaşi perioade impozabile, sunt supuşi impozitului pe venit atât pe teritoriul României, cât şi în străinătate, au dreptul la deducerea din impozitul pe venit datorat în România a impozitului plătit în străinătate.


Dupa cum bine stim, Uber nu plateste impozite pentru soferii sai parteneri deci fiecare sofer in parte trebuie sa isi declare veniturile.


Pe langa impozitul de 16%, contribuabilii care realizeaza venituri din activitati independente mai datoreaza obligatoriu la stat si contributii sociale pentru veniturile realizate; contributia de asigurari sociale de sanatate - CASS, de 5.5% . Deci un total de 21.5% pana in 2016.

Din Ianurie 2016, impozitul total va fi de 32%Speram ca acum totul este mult mai clar si ..."spor la curse" :)
Trimiteți un comentariu

pfoaaa. mi-ai dat in cap cu asta,frate.chiar ma intrebam pentru ca Uber a tot mermelit-o cu impozitele. nu mi-a zis nimic clar. a spus sa ma duc si sa ma interesez ce si cum

Deci nimeni nu a depus nimic pentru ca cei de la Uber au spus sa asteptam sa faca ei nu stiu ce tutorial cu formulare de completat ! In momentul asta suntem buni de plata de amenzi la ANAF !
S-au dus de mult cele 30 de zile de cand am inceput activitatea , s-a dus de mult si 25 mai 2015 asa ca acum o sa platim amenzi + cei 21,5% din sumele totale incasate si asta probabil la anul !
Ar fi trebuit sa puneti departe cel putin jumatate din cat ati incasat , astfel incat sa aveti de unde plati. Personal nu am de unde pentru ca nu am ramas nici cu 20% din ce am incasat dupa reparatii si combustibil .
Uber trebuia sa pastreze toate aceste taxe si sa le plateasca odata cu ce platesc pentru ei si noi nu mai eram in kkt pana in gat ! Ajungem cu dosare la ANAF , ajungem cu amenzi si popriri pe conturi personale la anul din cauza UBER si culmea e ca acum oricum nu mai avem ce face !

azi (25 August) a fost un coleg la ei la sediu si a confirmat ceea ce se spune pe site-ul asta. suntem buni de plata cu 21.5% iar cei care nu au platit pana la 25 Mai vor fi amendati anul viitor.
eu fac in jur de 4000 luna.sunt terminat. de unde platesc? o sa am de plata vreo 800 pe luna ori cate luni am facut + cate o sa mai fac.. intr-un an vreo 37,000. aproape 10.000 USD

ma gandesc serios sa ma las de luna viitoare. 20% Uber, 21,5% la stat, motorina si aia e vreo 30 din costuri %. eu muncesc pentru 30%?

ce facem asa?nu e nici o smecherie sa iesi doar sa iti scoti benzina sau motorina.eu ies sa fac bani nu sa dau impozite si taxe.
nici mie nu mi.a zis nimeni de impozitul asta. ma duc sa ii intreb maine. daca e asa, nu mai fac nimic.

vedem noi ce o fi la anul.daca trebuie platit ne cam ducem la vale.

Adica dormi pe o ureche ca FNI vegheaza ?
Daca te trezesti pentru oricat ai fi lucrat pe Uber (de la 2 zile in sus) cu o amenda de la Anaf de cateva zeci de milioane (pentru neplata si nedeclararea taxelor la timp) + amenda pentru transport ilegal de persoane ( de ce nu , ca te poti astepta la orice) + taxele de 16% + 5.5% pentru tot ce ai incasat ? Ai bani sa dai ?
Uber trebuie sa-si asume totul de la incasarea banilor de la clienti pana la terminarea platii taxelor catre stat. Da , noi dam banii de taxe , pentru ca ni s-a spus ca am acceptat , degeaba am sperat noi ca nu le vom plati , nu conteaza asta , dar nu trebuie sa fim obligati sa platim nici o amenda sau taxe in afara de cei 21,5% .
Daca ei sustin ca nu este treaba lor si noi ne trezim cu amenzi peste amenzi (in afara de cei 21,5% taxe) , atunci nu aveau dreptul de la inceput sa ne "angajeze" drept colaboratori pentru ca inseamna ca nu aveau cadru legal si totodata nu au dreptul sa declare mai departe ca ni s-au dat acei bani cat timp noi suntem amendati pentru primirea acelor bani ! (nu ma refer la taxarea impozitului si a sanatatii) .

tu ai dreptate cu ce zici dar daca platim taxele astea nu mai ne ramane nimic.cel putin mie nu imi mai ramane nimic.nu am unde sa ma duc acum sa ma angajez. sa ma duc pe 1000 lei? astept pt. ca mi-a promis cineva ca ma baga la o firma si intre timp ce pot sa fac?sa stii ca sint multi soferi uber ca mine.
mie nu mi a zis nimeni de impozite.mi-a zis de taxa lor si cam atat.eu as vrea sa ma angajeze uber si sa plateasca ei tot. sa imi dea salariu si sa imi opreasca ei taxele. dar nu cred ca se va intampla asta.

o sa ma duc la urmatoarea sedinta si eu sa intreb si eu pe unul de la Uber despre impozit. daca trebuie sa platesc nu mai ies.dau bani de la mine ca sa fac pe taxiul?

iti spun eu de acum.trebuie platit.e prosteala curata uberul.sunt unii care au gaz pe masina si asa le renteaza toata treaba.daca ai benzina mai bine te duci si faci voluntariat pentru batrani. e pierdere de vreme si de bani.nu iti scoti banii pe piese sau uzura cum zicea in coleg pe aici.

confirm.trebuie platit. am vorbit cu cei de uber

sa nu uitam ca fiica preşedintelui ANAF, Nicoleta Schroeder (Diaconu) este director pe Romania al operaţiunilor UBER deci s-ar puteam sa nu avem cine stie batai de cap :)

Da , ai dreptate , asta in ideea ca toti o sa-i trecem prin pat d-rei Nicoleta si prestam bine , ca sa ne scada acele taxe ! Voi nu intelegeti ca Uber nu mai are nici o legatura cu noi anul viitor ?
Ei au dat banii, si-au platit taxele si gata, mai departe ne priveste pe fiecare si cu atat mai mult cu cat Uber este pe bune cu ANAF-ul , o sa ne dea pe mana lor pe toti , cu registrele de plata .
Anul viitor si chiar din toamna asta bonusurile vor fi reduse la zero , nimanui nu-i va conveni sa lucreze asa , asa ca noi oricum nu mai avem cu ce sa fim folositori pentru Uber , pentru ca ei nu fac fapte de binefacere si nici din mila , daca nu esti un sclav util , nu mai conteaza ce probleme ai.
Cand nu aveau soferi si ne vroiau pe toti ne promiteau reparatii , plata amenzilor , curatatul masinilor murdarite de pasageri ... apoi , dupa ce soferii s-au inmultit mai mult ca pasagerii pur si simplu isi bat joc , iar acum ca raman fara soferii vechi , incep sa faca din ce in ce mai multe economii pentru a se pastra pana la anul cel putin cu soferi angajati full time. Inca mai incearca sa aduca alti soferi noi , pe care sa-i mai prosteasca cateva luni , ca sa treaca pana in iarna .
Intelegeti ca indiferent cat va ramane si daca va ramane , orice suma primita (chiar daca e deja cheltuita) va fi impozitata si va trebui sa platiti 21,5% din orice ati primit , iar acum cand castigurile sunt aproape zero , pur si simplu platim un impozit la ce am cheltuit deja cu masina pentru Uber si nu ne-a ramas nimic .

exact la asta ma gandeam si eu,Uber o sa dea registrele de plata la ANAF. asta e clar. ANAF-ul e pus pe luat.
eu chiar nu stiu ce sa fac. am venit cu ganduri destul de mari.sa fac un ban part time. la prezentare a fost totul minunat.mi-a zis ca se pot castiga multi bani in foarte putin timp. nu mi,a zis nimic de reparatiile masinii ci doar de eventualele amenzi. a intrebat unul din noi cat este de legala taximetria asta iar cel care prezenta a zis ca nu este taximetrie ci ridesharing si ca nu vor fi probleme :)
referitor la amenzi, nu e deloc asa. eu am luat o amenda pentru oprirea interzisa. asta dupa ce am lasat un client. politia era in spatele meu si...dupa ce a coborat clientul, m-a oprit.amenda a fost de +100 lei. Uber a zis ca nu plateste amenzile pentru greselile noastre. Ce trebuia sa fac? sa las clientul la 100 m unde puteam sa opresc ca apoi sa imi dea rating mic care sa imi afecteze asa zis-ul "bonus"?

acum fiind deja in paine de vreo 2 luni, nu prea mai vad asta ca un ridesharing. este taximetrie in toata regula. ma gandesc care e diferenta intre mine si taxiurile pirat. cred ca niciuna. doar ca mie imi zice Uber
eu ma voi duce sa declar ce bani am facut.stau si luna Septembrie si dupa ies din sistem.am o masina care imi consuma aproape 9 in oras.am incercat sa iau curse din zona in care sunt lasat de client dar acest lucru de cele mai multe ori este imposibil.
aseara am lasat pe cineva in Chiajna.am stat cel putin 40 min in zona si nici o comanda.Acelasi lucru si cu alte zone. a trebuit sa revin spre centru. alta motorina, alti bani dati degeaba. Impozitul asta a pus capac.Acum sunt in masina si parca nu mai am niciun chef de ubarit.
media orelor petrecute in masina este de 5-6 ore.ajung frant de oboseala acasa dupa 2 job-uri.dorm 4-5 ore si o iau de la capat. ca sa stau pe strazi atatea ore si sa castig 30-40 lei pe zi nu e deloc convenabil.
muncesc 3 zile ca sa platesc amenda. o fi bine asa?

Citez din SursaZilei : "Cetățenii români care obțin venituri din servicii de transport prin platforma UberX vor fi asimilați unei activități independente și impozitați ca atare, însă nu există o strategie pentru această nișă, au transmis reprezentanții ANAF, la solicitarea Sursa Zilei.
Conform legislației, acest caz poate fi încadrat la definiția activității independente – „venituri din profesii libere ‐ din exercitarea (…) sau a altor profesii reglementate, desfăşurate în mod independent, în condițiile legii”.

Astfel, șoferii nu sunt obligați să înființeze PFA sau PFI, ci vor depune doar Formularul 200, în care își vor declara veniturile din anul anterior. În prezent, acest tip de venituri este impozitat în sistem real sau de normă de venit.

Cei care aleg sistemul real trebuie să plătească 16% impozit pe venit, 5,5% contribuție de sănătate și 222 de lei pe lună contribuții sociale, dacă nu sunt angajați sau pensionari. Procentele se aplică la venitul net, pentru că acești contribuabili vor putea să își deducă anumite cheltuieli, de exemplu combustibilul."

Daca lucrezi in alta parte din ce am inteles esti scutit de plata CAS(10,5%), Somaj(0,5), Sanatate (5,5%) pentru ca ti se retin din salariul brut, astfel va trebuie sa platesti doar impozitul pe profit, care este de 16%.

Eu m-am documentat de toate aceste lucruri pentru ca aveam de gand sa colaborez cu cei de la Uber prin asa zis-ul "parteneriat", dar nu luasem la cunostinta eventualele taxe si impozite. In prezent lucrez 8 ore la o companie si voiam sa mai lucrez 4-5 ore dupa program ca sa-mi "rotunjez veniturile", cum spun ei.
Dar inca nu sunt sigur ca sunt scutit de acele taxe in afara de cea pe profit daca lucrez la o companie care imi plateste acele taxe catre stat.

Uber nu plateste nimic sau cel putin nu mai plateste. Totul este asumat de sofer , asa ca de acum nu clientul este seful in masina , ci soferul. Nu ma intereseaza unde vrea , cat timp este ilegal , nu fac. Si daca il duceai inca 50-100 metri ? Ii cadeau cohonesurile ? Lasa ca asa ti-a dat Politia un rating sub forma de amenda ! In cat timp iti recuperezi amenda din castigul Uber ??? 3 zile ? Nu cred ! Ia scade inca 21,5% din profit si apoi ia vezi !
Normal ca nu este nici un ridesharing si nici carsharing , citeste si pagina cealalta a blogului !
Prietene spre binele tau , nu mai da date exacte ca locatii "Chiajna", ca nu multi au fost acolo ieri si nu multi au stat 40 de minute !
Cu un consum de 9% vii cu bani de acasa ! Nu stiu ce socoteli iti faci tu , dar o masina pe benzina sau diesel cu motor mare nu aduce nici un castig in Uber.
Nu merita sa faci curse in afara orasului sau la periferie cand nu sunt cereri , pur si simplu castigul se duce pe carburantul de intors inapoi in oras , apoi spui ca ai ramas macar cu inca o cursa , dar rahaturile astea de bunusuri nu mai conteaza asa de mult , asa ca o cursa facuta fara castig nu mai inseamna nimic, mai bine renunti la ea.
Si in septembrie ce declari ? Ca ai facut transport ilegal de persoane si ai incasat bani la negru ?

Activitati independente , venituri din profesii libere sau a altor profesii reglementate, desfasurate in mod independent, in conditiile legii" - voi nu intelegeti ca activitatea asta este ilegala ? Profesia reglementata este cea de taximetrie , iar noi nu avem licenta ca sa fim in conditiile legii !
Nu am inteles ce sistem real ? Pai noi traim in Matrix ?

In prezent , stai linistit ca oricum nu ai din ce sa platesti taxele , doar daca nu cumva vrei sa vii cu bani de acasa , ca nu se mai castiga nimic , sunt numai curse putine , ieftine , cu pasageri imbecili si nesimtiti, iar bonusurile nu mai acopera nimic, nici macar taxele , nici vorba de consumul si intretinerea masinii.

aici e clar totul : http://uber-romania-ilegal.blogspot.ro/

Uber=taxi pirat = ilegal. daca pana acum aveam dubii,acum sunt sigur ca sunt ilegal.nu am licenta de transport persoane, nu am asigurare pentru pasager asa cum cei de la taxi au.
DA, pasageri nesimtiti sunt gramezi. te pune sa astepti cate 10 min ca apoi sa coboare fara nici macar sa zica "ma scuza-ti de intarziere" sau ii astepti sa faca cumparaturile. bataie de joc. daca le zici ceva, iti dau rating mic si nu mai iei bonus.
daca stiam de la inceput de site-ul asta nu m-as fi bagat in veci in asa ceva.mi-au spus ca voi face bani mai multi decat aveam promisi de la un serviciu normal.
da. iti trec bani prin mana dar de fapt ii dai mai departe pe motorina, piese si pe impozit.ramai cu un salariu mic si cu nervi gramada.nu mai zic de masina uzata.

ai dreptate. ce sa fac acum? am fost prost, am platit.postez aici ca altii sa nu pateasca ca mine. de unde sa stiu cu ce se mananca taximetria? si daca vede Uber ca sunt "eu", ce face? nu am voie sa spun un adevar? nu spun minciuni,zic ce mi se intampla mie.
nu sunt angajatul Uber: sunt sofer independent care are contract cu ei.da unul, ilegal din cate se pare. ma gandeam sa intreb la Politia Rutiera cat e de legal sa fac asta de mi-e ca ma iau aia la intrebari
nu mai stiu ce sa fac. m-am gandit ca o sa fac extra bani si acum sunt tare dezamagit.

hai sa ne strangem mai multi si sa le punem intrebarea asta celor de la Uber.

Asta ne asteapta. Uber se spala pe maini de tot in caz de ceva. Niste jegosi. Asa se poarta si cu noi cei din Romania.

http://www.nbcbayarea.com/news/local/Uber-Driver-Arrested-in-San-Francisco-Crash-That-Killed-Girl-238491691.html

ce sa te strangi mai multi cand astora le e frica sa spuna si ca se duc la 6-7 km dupa o comanda si ca nu e normal sa faca asta?
ca le e frica sa zica ceva ca sa nu ii dezactiveze cacatul de Dan Glavan ca altfel nu poate fi numit unul ca minte oamenii care se duc la prezentari.
le ascunde adevarul despre ce inseamna sa faci Uber, cat de ilegal e, ce impozite trebuie platite iar oamenii isi fac planuri eronate.

Pe bune ? Dupa atatea luni nu ai invatat nimic ? Te mai increzi in asigurarilor lor verbale ca iti platesc amenzile si ca ii suni imediat si ca vin cu avocatii ? :))))))) Ca tine sunt mii de soferi in Bucuresti , isi permit sa te ignore si sa ti-o furi de la Politie !
Conform contractului ei nu isi asuma nimic ! Ei nu fac decat sa iti permita sa folosesti aplicatia in schimbul a 20% din venituri si atat !
Conform contractului ei nu au dreptul sa dezactiveze pe nimeni , pentru ca tu ii platesti ca sa folosesti aplicatia si atat , iar daca tu ai note mici , pasagerii au dreptul sa iti refuze cursa , daca vor soferi cu rating mai mare !

Uber a reusit sa dezbine soferii cu pasagerii si e greu sa mai faci pasagerii sa inteleaga ca tu ca sofer nu mai castigi nimic din cauza Uber si multor pasageri nici ca le pasa ! Pasagerii nu inteleg ca noi de fapt nu vrem banii de la ei , ci de la Uber vrem acele bonusuri !

Nu e vina Uber ca turcul a omorat pe cineva sau ca a facut accident si nu stiu ce te asteptai sa declare ! Dintre aceeasi soferi imbecili care sunt zi de zi in traficul din Bucuresti normal ca s-au bagat si in Uber , asa ca nu stiu ce te astepti sa fie si la noi !
Uber nu iti plateste amenzile si nu ai nici un fel de drept in plus daca esti in Uber , ci din contra , esti raspunzator si pentru tine si pentru oricine este in masina si face ceva gresit !
Eu inca astept stiri cu violuri si altele din Bucuresti , pentru ca la cati bani mai castiga soferii si la cat de nesimtite sunt unele , mai bine le futi decat sa le ceri bani , pe de alta parte un viol este viol doar daca nu i-a placut , iar la cat de curve sunt romancele din Bucuresti nu mai exista asa ceva ! Si asa majoritatea bunaciunilor din masini sunt numai intretinute si panarame care le duci sau le aduci de la produs indiferent ca este vorba de cluburi sau alte adrese private !

nu le pasa. tie iti pasa cand te urci intr-un taxi daca soferul si-a facut planul sau nu? te intereseaza sa fie ieftin si sa te duca unde vrei.
Uber fiind tot un serviciu de taxi, clientul il asimileaza asemenea si se comporta ca atare.
Vrea sa fie dus cu Mercedes S class daca se poate si tarif de 1.39 lei/km cat e si Loganul pe gaz. Si chiar daca ar merge cu un S class , sunt sanse sa iti dea rating mic pentru ca nu i-ai dat apa, suc, prajitura sau bomboane. :)

In curand, vor cere si un "blowjob" doar pentru ca sunt CLIENTI Uber... Sintem prosti noi ca luam clienti sunt 4.7 rating.

rahatul ala de om,Dan Glavan baga soferii in belele. eu m-am intersat la politia rutiera. uber din punctul lor de vedere sunt ilegali. bine zicea cineva mai sus. chiar suntem atat de prosti sa credem ca Uber va trimite avocatii daca te opreste polita pentru transport ilegal de persoane? fac pe tine. isi permit lejer sa piarda un sofer. au sute in Bucuresti.

eu am incetat sa mai fac pe taximetristul de acum 2 luni cand s-au micsorat bonusurile. macar stiam pentru ce ma risc. acum ca sa iesi pentru 350 pe sapt/ 70 de curse si sa imi rup masina cu toate grasele si studentii care nu au bani de un covrig , nu imi mai convine.


Din cate am vb cu un avocat si un contabil se pare ca, din punct de vedere fiscal, trebuie doar sa declaram veniturile prin formularul 202. Dar nu se deduc cheltuielile, decat daca e prin persoana fizica autorizata. Ceea ce inseamna ca daca intra de exemplu dupa o saptamana 1000 de lei, 160 se duc la stat si apoi scazi combustibilul, consumabilele etc. Nedeclararea veniturilor inseamna evaziune fiscala, iar declararea partiala inseamna evaziune fiscala si fals in declaratii. Asa ca trebuie sa fiti atenti la treaba asta. Cat despre contract, nimic mai adevarat, uber se elibereaza de orice obligatie fata de client, dar si fata de sofer, cu toate ca ei incaseaza banii pentru curse. In conditiile in care din contract reiese ca noi i-am plati pe uber ca sa ne mijloceasca legatura dintre noi si pasageri. Ca sa nu mai vorbim ca ei spun in contract despre rca-ul special pentru pasageri si de licenta de transport, lucruri pe care nu le-au cerut la devenirea de "sofer partener". Ca sa nu mai vorbim ca e un contract de prestari servicii si nu de unul de colaborare, cum ziceau ei in frumoasa prezentare...

Contractul ala este o porcarie ! Nu face decat sa-i absolve pe ei de orice raspundere, nici macar nu se refera la legile din RO, ci din alte tari. Asigurarile nu iti vor da nici un ban daca tu declari ca faci transport de persoane si nu platesti separat pentru asta.
Vezi ca taxele sunt 16% + 5,5% indiferent ce vrei sa faci ! Deci din 1.000 lei incasati (si probabil cheltuiti deja), platesti la anul 215 lei . Din 785 lei ramasi , cu siguranta combustibilul a fost cel putin 400-500 lei(in functie de consum), deci mai ramai cu 285-385 din care mai scazi intretinerea masinii si restul.
Sa nu uitam ca tu ai facut de fapt 1200 lei din care Uber a luat cam 200 lei . Tu oare ai mai ramas cu 200 lei dupa ce platesti tot si ce inseamna 200 lei pe saptamana ? Cam 28,6 lei pe zi ce inseamna ? Multora nu le ajunge nici de mancare si un suc.
Exemplu : La o spalatorie dai 5 lei pentru 15 minute de spalat masina. Intr-o ora spala cel putin 3 masini , adica ia cel putin 15 lei . In 2 ore un spalator de masini face mai mult decat facem noi in 5-6 ore de alergat masina pe zi si nu risca nimic, nici carnet, nici dosar penal, nici amezi de la ANAF . Oare o fi bine ? Oare cine o fi prost ca accepta asta ? Cred ca si cersetorii si cei care vor sa-ti spele parbrizul la semafor castiga mai mult deca noi in 6 ore de alergaturi.
In viitor o sa ma gandesc sa pun o "cutiuta pentru spaga" ca sa inteleaga pasagerii ca si noi primim spaga si nu este nimic ilegal, pentru ca spaga nu este inclusa in pretul calatoriei asa cum se spune la prezentarea Uber, ca ei de asta dadeau bonusurile, ca sa nu mai fim noi tentati sa luam spaga. Si ce prosti am fost sa i-am obisnuit pe toti sa nu lase nimic, ba ne mai si laudam cu asta !

Eu iau bacsis de cate ori mi se ofera. Sa stii ca ideea cu cutia pe bord nu e rea. Eu am avut o idee sa imi pun un afis pe bord pe care sa scriu "in acesta masina se accepta bacsis".
In contractul cu Uber nu se scrie nimic despre asta(nici ca ai voie, nici ca nu ai voie). Mai mult, in masina mea pot face ce doresc. Eu platesc Uber ca sa imi dea dreptul la aplicatia lor. Din ce am vazut, numai eu ca sofer am obligatii, iar Uber nu. Eu vreau sa merg cu tarif de 3 lei pe km sau sa am optiunea de "tips/bacsis" separat in aplicatie.
Nu, sa mergem cu 1.39/km ca si taxiurile Logan pe gaz chiar daca am o masina de 3 ori mai scumpa, mai mult, sa nu luam nici bacsis, masinile sa fie impecabile, sa pup in fund clientul, etc.

La prezentare, era ala in stare sa te roage sa vii sofer. Iti spune cati bani o sa faci, ce minunat e totul iar in realitate esti un sclavete.

Traficul este infernal deja si consumi in draci benzina.daca nu se maresc bonusurile, nu stiu cati soferi mai raman.eu stiu doi prieteni care deja nu mai ies din cauza asta.Doar noaptea mai e de iesit daca poti.

Noaptea ? Unde sa te duci noaptea ? Nu ai tarife dinamice, nu ai clienti ok, numai betivi si in timpul sapt. pur si simplu dupa ora 23 abia mai este o comanda si numai in zone naspa. Daca nu ar fi weekendul cu vineri noapte si sambata nu ai ce curse sa faci. Iti trimit SMS-uri ca sunt cereri multe si cand iesi stai o ora ca sa vina o comanda de 6 lei.
Nu se mai mareste nimic, nu te mai amagi, pur si simplu pana la sfarsitul anului toate scad, dar acum se mai mentin la nivelul actual ca sa nu ramana fara soferi. Chiar sunt curios cat de rau poate fi, adica ce pretentii vor avea cand vor scade de tot bonusurile si cum vor motiva oamenii sa iasa in strada sa stea ca prostii cu masinile. Oare la iarna ce va fi, cand nu vor fi terase in aer liber si nici lume peste tot ?
Am auzit la cativa ca au inceput sa le pice masinile si au ajuns in service-uri. Oare dupa ce le repara o sa mai iasa iar ?

Apropos de prezentare : schimba aproape in fiecare saptamana orele de activare si prezentare si cele de discutii cu soferii existenti ca nu cumva sa le spui celor noi de tepele Uber. Acolo ar trebui sa mergem sa le spunem celor noi despre toate problemele astea si cel putin sa le dam un link sa citeasca ce scrie pe aici !
Se agita sa inscrie cat mai multi soferi noi pentru ca aceia sunt creduli, poate mai creduli ca noi si cel putin in prima luna incearca orice sa faca acele bonusuri si acea disperare a lor face bine la bugetul Uber si mai ales la prezenta in strada a masinilor .
Ei sunt disperati cand vad ca au cereri dar nu sunt masini si atunci ii doare pentru ca isi pierd din credibilitate si fac orice ca sa scoate soferii pe strada. Bonusurile orare sunt de kko, nu ajuta cu nimic si au ei grija sa le calculeze bine ! Trimit si 3 SMS-uri pe zi ca sa vada masini alergand de nebune in tot orasul.

da, vor iesi pentru ca multi nu au alternative din pacate.sunt oameni care au ramas fara serviciu si le si pare usor sa faca cateva mii de lei(fara sa scada uzura, impozite si restul) din taximetria Uber.

exista un mic grup de soferi care ies zilnic 8-10 ore. restul se rotesc. fac part-time sau soferi noi.
despre bonusuri chiar nu stiu ce sa spun.daca le scot, nu vor mai avea soferi. vor ramane cei care sunt pe GPL sau motorina cu 5% consum si aia vor lua doar dinamice, la 1-2 km. :)
cine mai e prostul sa se duca dupa clienti la 6-7 km?

nu ai cum sa faci profit satisfator daca esti pe benzina sau motorina si iti consuma masina peste 6%. am facut tot felul de calcule si e foarte greu. doar daca acum stai sa iei x2.0 si atat.

or fi taximetristii facuti in tot felul dar prosti nu sunt. nu degeaba merg ei cu GPL si 99% Loganuri. in plus, aia isi deduc o gramada de cheltuieli fiind PFA.

Gasiti pe celalalt topic cu "Uber cauta sclavi" un individ care are toate raspunsurile si care ne face pe toti in toate felurile ! Poate aveti si pentru el cateva raspunsuri si indrumari si daca are frigiderul gol, cred ca se va umple in curand !

Eu l-as injura la Madalin ala cu prezentarea si activarea de mincinos ce e.
Mi-a spus ca voi castiga sigur o anumita suma pe luna dar nu mi-a spus si ca multe comenzi sunt la 8 km de locatia in care ma aflu.Deci a uitat sa imi spuna ca 75% din bani o sa ii dau pe benzina si impozit.Pt asta imi bag ****** in *****

nu numai tu. :)))

Daca la anul vom fi obligati sa declaram pe bune toate veniturile si sa platim 21,5% din tot , trebuie sa dam in judecata Uber pentru informatii eronate , ei spunandu-ne la prezentare ca inca nu este un cadru legal si lasandu-ne sa credem ca din acei bani incasati de noi NU vom mai avea nimic de platit mai departe.
In continuare am auzit ca la prezentari la fel spun si daca vad ca unii ii contrazic, spun numai de 16% si nu si de CAS de 5,5%.
Aceste minciuni si omisiuni ne-au facut de la inceput sa ne bagam, altfel daca am fi calculat toate riscurile , taxele si cheltuielile nu ne-am fi bagat in asa ceva.
Nu spun nimic de faptul ca poti chiar sa ai pierderi daca nu esti atent la curse si la consumul masinii. Daca ai masina pe benzina si accepti toate cursele iesi pe minus daca scazi taxele , carburantul , curatarea masinii si intretinerea masinii conform carnetului de service si nu iti ies nici macar banii de mancare.

Degeaba iti bagi acum, ei deja au castigat de pe urma ta ! Cauta sa spui in presa , la TV sau pe forumuri toate astea , pentru ca numai asa ii faci sa piarda ! Nu le pasa ca pierd un sofer ... au mii la dispozitie , dar le pasa cand se afla astfel de adevaruri !

Confirm asta! Eu masina pe benzina.Imi consuma in jur de 9%. La prezentare mi s-a spus ca voi face lejer profit chiar si daca lucrez part time.In realitate e cu totul altceva.Banii abia imi acopera benzina si alte cheltuieli.Profitul e derizoriu;undeva la 10 lei pe zi.
La prezentare iti spun ca exista soferi ca fac 6000 lei pe luna full time si 3000 ron part time.Minciuna !

3000 lei faci , dar 6000 nu mai faci , dar acei bani desi sunt incasati nu iti raman in mana , pentru ca se scade din ei 21,5% si combustibilul si intretinerea masinii , asa ca degeaba iti trec prin mana multi bani daca nu iti raman nici jumatate din ei .
Uber isi ia 20% , dar tie nu iti raman 20% !

acum nu mai raman nici atat. bonusurile s-au scos de azi

Partea cu impozitul e nasoala si mi se pare enorm de mare procentul de 21,5%.In cazul asta voi munci doar pentru Uber si stat.Mie nu imi mai ramane mare lucru daca scad motorina.
Am vorbit cu cativa colegi si sunt impartiti,Unii spun ca vor plati altii ca nu.

Nimeni nu ii intreaba daca vor , deci de platit vor fi obligati sa plateasca , ca sa nu aiba popriri pe salarii, pe bunuri , pe casa ...
Nu conteaza cat ai de plata, odata intrat in colimatorul Anaf, nici naiba nu te mai scoate ! De moarte si taxe nimeni nu scapa !

Aici puteti gasi un forum creat special pentru Soferii Parteneri-Uber.

http://soferiuber.freeforums.net/

Puteti discuta despre orice subiect legat de Uber

Nasoala treaba mai ales din 2016.Nu cred ca mai poate face cineva Uber in condiitile date

vor iesi doar inconstientii sau disperatii.

Dragi oameni disperati Fiti cu ochii cit cepele si nu va uitati la cistiguri si apoi nu mai stiti pe unde sa scoateti camasa.Astia de la UBER dau informatii de 1/2 pentru ca asa vor, ca daca tragi linie vezi ca ai multe de obtinut sa fi legal ( pe site-ul PMB la Directia trasnporturi anexa 1 ) Ce zic ei in englezisme "rideshering" e la noi toata ziua "inchiriere auto cu sofer ( anexa1 de care vorbeam) si acolo vezi cite ai de facut sa fi in regula.Citiva tinerei doar parfumati pe dinafara ,sunt pusi acolo sa raspunda doar ce au invatat la clasa si daca intri mai mult...ii termini ca habar nu au ce intrebi da sa si raspunda !!! Invatati sa le cereti scris ce trebuie facut ca ei vor sa intre pe piata si voi trebuie de la ei sa aveti informatia.Altfel puteti pierde mult in viitor si nu se baga nimeni ca ati semnat contract ,cum ca faceti voi tot ( daca stiti si ce )ATENTIE ATENTIE si multe detali daca nu... ales bules ca mai sunt locuri de munca curate si linistite sau pe aici sau in alta parte.

mare noroc ca am intrat pe aici...eu mi-am luat atestat taxi in iulie, dar inca nu m-am apucat avand inca un alt serviciu destul de bine platit si speram sa-mi pot rotunji veniturile cu uber...dar dupa calculele mele in urma celor citite mai sus cred ca mai bine ma bag la taxi la 12 ore....oricum ma voi duce la o sedinta de prezentare a uber sa le pun cateva intrebari!!...apropos sedintele astea se desfasoara zilnic la ora 19.00 in sevastopol 24?

Oferim Servicii contabilitate si consultanta fiscala pentru partenerii UBER.

Detalii la telefon/email

Nu ezitati sa ne contactati pentru orice detaliu !

Cu Stima | Kind regards | Mit freundlichen Grüße.

Adrian
Integrate Accounting

Mob +40 730 050 385
Tel +40 374 034 272
Fax +40 335 819 368
www.integrateaccounting.ro
office@integrateaccounting.ro

Buna ziua

Va rog sa imi spuneti cum inregistrez in contabilitate procentul de 80 % incasat de la UBER in contul de PFA.

Se poate folosi SAGA PS pentru inregistrarile contabile?

buna ziua,
in primul rand procentul pe care iti ramane din activitatea de sofer UBER este de 75% (nu de 80%)iar din partea de 25% care ti-o retine la Uber trebuie sa platesti taxa inversa (asa zisul TVA intracomunitar) care este de 20%.
Pe scurt tie iti ramane din cativitatea ta exact 70%, la care trebuie sa platesti taxe (16% impozit pe venit, 5,5% CASS si 10,5% CAS.

A platit cineva taxele pentru anul trecut? Multumesc

Buna ziua.
As dori sa pun o intrebare celora care cunosc situatia la care ma refer.

Pot desfasaura activitatea ca partener Uber prin PFA fara sa am autorizatie taxi emisa de primarie ? Ca sa fiu jegal di punct de vedere juridic, fiscal exista modaliatati,mai mult au mia putin avantajoase.
Exista un PFA cu alt cod caen (gen Alte transporturi terestre de calatori n.c.a. CAEN 4939) care nu necesita aceasta autorizatie sau pentru care o pot obtine ACUM ?

Toti soferii Uber au aceasta autorizatie ? Daca nu o am, ce amezi/etc risc ?

Multumesc.

La taxi ca sofer la plan pe 12 ore platesti 60 ron zi fara duminica ;la 24 de ore poti plati 110 ron fara duminica sunt si firme care nu iti cer bani nici sambata : de precizat ca nu te intereseaza nimic la masina: reparatii ,asigurari ,taxe absolut nimic si in bani astia ai si carte de munca de cele mai multe ori la 4 ore dar sunt si firme care fac la 8 ore. Singurul dezavantaj este ca trebuie sa muncesti in fiecare zi firmele nu accepta ca la uber sa iesi cand vrei tu si sa platesti un procent din incasari aici nu-i intereseaza cat ai facut lor le dai planul la zi.
Mai este si varianta cu masina ta si poti inchiria o licenta taxi cu 1000 ron pe luna dar aici tu platesti reparatia masini asigurari care la taxi ajunge la aproape 2000 ron pe an."daca o faci pe bune"

Eu am lucrat si ca taximetrist si la uber :va pot spune ca este cam acelasi lucru daca lucrezi 10 ore pe zi doar ca la uber esti cu masina ta si tu trebuie sa faci reparatiile si reviziile asigurari etc. si trebuie sa platesti impozitul acela pe venit care daca este cum am auzit te rupe eu unu nu am platit si nici nu am de gand.oricum nu am lucrat la uber decat 3 luni . Masina era pe gpl. in ambele cazuri .

ba credeati ca gata faceti pe taximetristi fara scoala fara examen fara taxe prostia o sa va iasa pe nas

Servicii contabilitate si consultanta pentru partenerii UBER.Cere oferta email: office@contabilexpert.ro
www.contabilexpert.ro

poti rezolva usor folosind portalul partenerilor Uber la adresa http://sofer.online
totul se face prin firma si ai bonus saptamanal garantat, poti inchiria si masina daca ai nevoie, eu recomand

Comentariile voastre sunt binevenite!